Stroget Hua Hin

Idag har vi bara legat vid havet och badat. Nu har vi varit och atit, har i Hua Hin ar det mycket vasterlandsk mat sa nu reagerar magen som vanligt. Nu ska vi ga pa en nattmarknad, se om det finns nagra fynd att inhandla.


 

Gatubild

Hua Hin


Nu har vi kommit fram till Hua Hin, resvagen sprack med buss, och alla byten. Fick tips av var hotellpersonal om en mini buss som korde hela vagen till Hua Hin. Det kostade oss 90  kronor for oss bada, hur de kan fa det att ga ihop ar en gata. Vi klarade resan pa tre timmar i stallet for en dags resa. Vadret har varit soldis ett par dagar. Vi ska nu ga och bada i havet.Kväll i Hua Hin.
Hästen beöver också skugga.Något att äta, ej så dumt.
Bad.

Har varit och ätit.

Sista kvallen i Kanchanaburi

I morgon ska vi ta oss till Hua Hin. Med buss till Ratchaburi ,sedan ska vi leta ratt pa en buss till Phetchaburi och darefter en ny buss, gar allt efter vara planer sa ska vi vara framme till kvallen men man kan aldrig vara saker. I Hua Hin ska vi vara i tre dagar sola, bada innan vi fortsatter ut pa varan oluff. Vi har tagit massage idag det var jattebra. Nu har vi varit och atit, vi ater bara tai mat vara magar se ut att klara det. Bilder fran hotellet

Erawan

Idag har vi varit pa en resa till Erawan, den borjade en sidovagns moped for att vi var inte sakra pa vad buss stationen lag. Vi ska till en nationalpark med vattenfall sju nivaer, det blev klattring pa smala, hala stigar. Det var vackert att se, men det var jobbigt, varmt och fuktigt. Vi kunde bada pa flera stallen, men lite obehagligt nar ratt stora fiska nafsade oss pa benen.Erawan nationalpark 


 
Gun-Britt

Seesing-tur pa trehjulsmoped.

Idag har vi kollat upp Kanchanaburi naromrade pa en moped med sidovagn. Det kostade fyrti kronor for tva timmar. Vi fick se Wat (kloster), museum, staden med mera. Klostret lag  under marken i en grotta, svart att ta sig fram pa smala trappor, stegar, men det var sevart. Nu har vi varit pa en stor utomhus resturang och fick grilla pa bordet, det ar bra for da vet man att maten ar ok. Nu ska vi ta det lugnt en stund pa terassen med en drink, fore det ar dax att ta sangen i besittning. Annu en lyckad dag for oss, jag har kommit in i dygnsrytmen sa nu sover jag pa natten som om jag var hemma.Bilden ar tagen fran en hemsida for Bangkok.

Nam Tok.

Idag har vi besokt en krigskyrkogard, sedan har vi varit i Nam Tok och tittade pa byn. At lunch, klara vara magar av denna maten sa kan vi ata allt.Kyrkogarden.Ett osregn kom over oss i gar nar vi var och at.

Nu ar vi inne pa femte dagen.Personal i var Restaurang som vi besokt ett par ganger.

Nu har vi kommit till paradiset, ett mycket fint hotell med tradgard och en liten pool. Rummet ligger intill poolen sa det ar bara ga fran terassen i badet.Vi hade grannar fran Hoganas, de for idag. Vi onskar dem en trevlig resa. Imorgon tar vi taget till slutstationen Nam Tuk. Resan gar intill alven och bergen, ska vara en trevlig resa. Gun-Britt i badet.

Kanchanaburi

Nu har vi tagit oss till Kanchanaburi med taget, det var vamt, traffade andra turister men inte nagra svenska. Ett par fran England och nagra Tyskar. Mycket att se under resan,men nar vi kom fram, hittade vi ej nagon taxi. Vi fick ta en cykeltaxi for en person, nar vara ryggsackar hangdes pa dar bak stegrades cykeln. Men vi fick en trevlig aktur. Hotellet ar mycket bra. Nu har vi varit ute och atit Thai mat, pa ett litet stalle, de var jatte trevliga pa "restaurangen" mamman lagade maten vid gatan barnen serverade. Nu ar klockan 22,00 och det blir bara en drink pa Terassen 28 grader varmt.  Gar ej att far nagon bild fran denna datorn.Nu vantar vi pa att far aka.Kom nu taget ska kora.

Bangkok

Nu har vi varit i Bangkok ett par dagar, resan gick bra hit . Det var inte sa svart att hitta hotellet,det ligger mitt i smeten det ar aldrigt lugnt sa nar pa ett par timmar mellan fyra  och sju. Igar var vi och letade upp jarnvagsstationen som vi ska aka fran pa sondag, men det var inte sa latt. Vi skulle passera en trafikplats stor som tva fotbollsplaner, men med nagra tappra forsok till fots misslyckades vi,fick ta en Tuck Tuk, sedan en bat over floden, kunde folja jarnvagssparen och efter 300 meter var vi framme, kunde kopa biljett. Allt ar bra .


 

GatukokGun-Britt Blogga

Klart för att resa:

Nu är allt packat Gun-Britt har 7,5 kilo och jag har 13,5 kilo. Nu är det bara att hoppas att det inte är något strul med tåget i morgon, så vi kommer till Köpenhamn.Våt packning.

Ta ALDIRG med dig mer än vad du tror dig orka bära i en halv timme eller så i sträck. Det är en bra tumregel. Hemma i vardagsrummet känns ryggsäcken  lätt, men i 35 gradig värme med hög luftfuktighet kan jag lova att den inte är lika smidig.

Pengar


Valuta i Thailand heter Baht och den bygger på (100) Satang som finns i mynt 25 och 50.
1,oo THB är ca. 0,23 Kr
Sedlar: 10, 20, 50, 100, 500, och 1 000 Baht

Gun-Britts nya ryggsäck

Gun-Britt prova sin nyinköpta ryggsäck 40 liter, där ska allt få plats.


Planerad resväg.

Efter att vi har landat på Suvarnabhumi Airport i Bangkok leta vi rätt på en buss eller en taxi med ett bra pris, det tar mellan en till två timmar att komma in till centrum beroende på trafiken. Hotell är beställt som ligger centralt i Bangkok, tvärgata till den kända gatan Khaosan Road. Här stanna vi ett par dagar för att komplimentera packningen, leta rätt på den lilla järnvägsstationen (en liten smalspårig järnväg) och köpa tåg biljett till Kanchanaburi. Där kommer vi att vara en vecka, sedan tar vi tåget söder ut. Stanna sedan i Hua Hin ett par dagar, byter till buss (nattbuss) för att komma till Chumphon för att ta en båt ut till ögruppen utanför för att öluffa.Karta över centrala Thailand

2011 THAILAND 2011

FRÅN KYLA TILL VÄRME


NU ÄR DET SNART DAX ATT ÅKA TILL VÄRMENDen 16 februari går tåget mot Köpenhamn och klocka 22,50 lyfter flyget från Kastrup....
RSS 2.0