Oväntat besök

 
Tänker inte så mycket på varför det är fåglar i trädgården, men kommer det en lite mer udda fågel som går och plocka insekter i  gräset så kolla man lite extra, men Skatorna tyckte inte om Gröngölingen de körde bort den gång på gång.
 
 
Foto: Gun-Britt.  Bilden tagen genom fönstret på fri hand och full zoom.
 
 
 
 

Karlshamn

 
 
Rosen trädgården.
 
 
Staty Crocus.
 
Alice Tegnermonomentet Maja symbolisera dels visan När Lillan kom till jorden samt Alice Tegnér själv. 
På sockeln till statyn syns Bä Bä vita lamm och Tre Pepparkaksgubbar.
 
 
Utvandra statyn. Karl-Oskar och Kristina.
 
 
Utsikt från bilen, här händer det saker. Nyss kom en större båt och la till vid oljehamnen, det kommer mer och mer
fiskare och de ha tur för nu kom solen.
 
 
 
 

Besök hos vår svägerska.

Mörrum.
 
 
In till Karlshamn för att luncha på en Thai resturang, jätte god mat.
 
 
Sedan fick vi röra på oss efter maten, så en liten runda på stan.
 
 
Ta vara på augusti solen.
 
 
Åkte till Villa Utkiken för en kopp kaffe men stängt, men utsikten var ju fin i allafall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick bevittna en dramatik, en Andmamma ropade utifrån vattnet. Efter en stund dök ett litet knyte upp vid vårt bord, den lilla Andungen gick och tittade ned över bryggkanten en stund. Den tog mod till sig och kastade sig över kanten ned i vattnet och försvann, Andmamman tystnade och gav nog sitt lilla barn beröm för modet att hoppa.
En liten betraktelse från djurens liv som slutade lyckligt, vi kunde fortsätta och dricka vårt kaffe.
 

Slut på denna resa sommaren 2014

 
Wismar.
 
 
Sverige huset
 
 
Gamla vattentornet.
 
 
Skönt att få vila sig lite.
 
 
Bratwurst kan stilla den värsta hungern.
 
 
 
 
Över 600 år gamla bryggeriet bränneriet
 
 
Man blir ju glad av en bira.
 
 
Middagen ska serveras.
 
 
Ett besök på Bordshopen.
 
 
 
 
 
Väntan på att få köra på.
 
 
 
 
 
 En härlig överfart med en fin solnedgång
 
Men när vi kom iland så tog det mer än en timme att komma av färjan, tre färjor kom in samtidigt och hamn plan räckte inte till I Trelleborg.
 
 
 Det var ca, 90 Husbilar husvagnar som sov över, inte så många Svenska mest tyska holländare italienare. Bra landet få in turister.
 
 
 
 

Några dagar till på resan.

Passau de tre flodernas stad. Donau, Inn och Ilz går samman.
 
 
 Biskops säte, eller hur man översätter till svenska. Domkyrkan St Stepan i bakgrunden har med världens största kyrkoorgel.
 
 
Gato bild från Passau, ned mot Donau.
 
 
 När vi var där så var många gator översvämmade, många gator avstängda. Vattnet ökade minut för minut, alla var ute och tätade dörrar fönster för att stänga ute vattnet. Ett litet skådespel som vi fick vara med om, men inte första eller sista gången som det händer, det såg ut som man var väl förberedda.
 
 
Mannen ska ankra upp en båt, visste vad han ska gå för att inte gå över kaj kanten.
 
 
Här var betydligt mer vatten dagen efter, fick inte gå så långt gatan avstängd.
 
 
Vår natt parkering, den rätta stod under vatten.
 
Vi gick in på turistinformation här för att få liter tips vad man bör se, frågan ställdes på Engelska av mig, mot frågan blev vilket land kommer ni i från, svaret blev Sverige Då kan vi tala svenska och broschyrer få ni på Svenska konstigare än så behöver det inte vara.
 
 
Tänk om man kunde ha samma system överallt när man ska betala, det är bomma som ska upp plinta som ska ned i gatan. Ibland har vi löst gåtan då kan vi dela med oss och ibland får vi tips, så det löser sig alltid.
 
 
Nu har vi hamnat långt ut på landet på ett Termalbad, som låg omgivet av majs och solros fält. Men vägen dit var inte den man önskar sig, smal och smalare viadukt med 15 centimeter marginal på höjden möte med traktorer, vi skylla på Hildur GPS en hon har aldrig varit där förut heller.
 
Men när vi var där jätte fint, en anläggning för att bara njuta av bad i alla former, bassänger från 8  till 38 grader varmt vatten ett 20 tal olika bastu och mycket mer.
 
Kom in i en bastu rätt varmt fick en choklad luktande kräm att smörja in sig med, sedan började det man öste på 20 skopor vatten minst, för varje skopa så ville man krypa ur skinnet. Sedan tog man en stor handduk formad till en roterande fläkt, sedan viftade man med handduken framför alla. Fanns bara en tanke jag vill bara ut, men sedan ville man visa att man klara av det, alla viste att jag kom från Sverige så jag höll ut. Först gick två killar ut sedan en dam och så ett par, nu kan jag också gå. Bassängen med 25 gradit vatten utanför o vad skönt. Det kan bli för mycket av det goda. 
 
 
 
 Infarten till Stendal, namnet låter Svenskt. Vi var där en natt.
 
 

RSS 2.0