Bad Steben

 
Några bilder från i dag, Bad Steben  Hälso center med dricka brunn och att ge kroppen lite omvårdnad. Sedan live musik och allsång. En upplevelse värt att minnas. en klar fördel att ha bra väder.
 
 
 
 
 
 
 
 

Donau vid Ardagger

 
Vid stranden.
 
 
En öl för att hålla tungan rätt i mun när vi ska ta bron över.
 
 
Kommer en bil då och då.
 
 
Slussen.

Vägen hit från Eger till Delegyhaza.

Vi startade klockan nio med att köra till matbutiken för att inhandla lite mat för att överleva helgen, när vi kom till kassan saknade jag plånboken ut för att hämta den i bilen. Gun-Britt släppte en man före sig men när jag kom tog han ett steg tillbaka och kön var återställd. Mannen var och hämtade en chokeladkaka som vi skulle ha, han sa något som vi ej förstod på Ungerska vi kom igenom kassan utan att betala chokeladkakan, vet ej om någon skulle göra så på ICA för att visa vänlighet eller att smaka på svensk godis. Vi fortsatte Vår Hildur (GPS) har fått en körorder att ta oss till en camping några mil bort, hon var bestämd tog oss på motorväga mindre vägar och till slut en väg nej en lervällingsväg något liknande man kör motorcykel på Gottland ni vet. Vi tog oss fram på våra nyinköpta däck, vi började tro att Hildur har räknat fel men vägen blev bättre och vi kom fram. Bara att det som står på nätet inte stämmer alltid, stod visserligen en husvagn där. Men den har förmodligen inte varit bebodd på de senaste tio åren, så vi vände körde i samma bilspår kom vi dit kommer vi väl där ifrån. Ny kör order till Hildur fortsatte någon mil sväng höger sväng vänster ta av vid nästa, jag körde som hon sa vi hamnade vid en bom och en skylt camping vi var rätt. Nu var det bara att försöka med tecken språker att vi ville ha en plats här ute vid sjön, de var två vi var också två personer som pratade Ungerska och vi småländska vi skrev in oss så gott vi kunde och bommen åkte upp. Körde en två km. där blir bra att stanna en stolpe med ström var innom sladdavstånd så allt var som det bruka. Gick lite runt för att upptäcka närområdet, en trevlig man kom och talade om på engelska att han var campimgvärd här. Ville visa oss runt lite Vi hoppade in i en BMV som mannens fru körde han själv tog cyklen 500 m bort, stannade vid en liten bar med bänkar och några parasoll jag vill bjuda på något i baren sa han. Något det blev öl vin snaps maiskolva cakaolikörl, våran dåliga engelska blev bara bättre för varje öl och snaps några glas fick inte vara tomma. Har alldrig råkat ut för något liknande men roligt var det, idag lite tung i knoppen men nu elvakaffe och solen försöker bryta igenom.
 
 
En dag på vår resa.
 

Delegyhaza.

Historien är lång men efter att har hittat en camping, vi klev ur bilen och blev visade campingen och bjudna på en helkväll med öl snaps kaffe cakaolekör maiskolvar och vin. Vilket motagande !!!!!!!
Oj vilken kväll, när glaset var tömt kom ett nytt glas öl och en snaps.
 
 
Vägen till baren var rak när vi gick dit men tillbaka till bilen var något svängig.
Ska skriva lite senare om hur vi hamnade rätt men fel.

EGER Ungern

Centrum Eger 
 
Vy över Eger från borgen i centrum.
Trötta fötter och tom mage, då smakar det bra med lite lunch.
Ölen DREHER har vi snart smakat hela deras sortiment.

Miskolc och Eger

Vi och ett Franskt par var de enda som vaknade upp på en jätte parkering, sedan gick vi till Themalbadet, ett unikt bad där man gick in i grottor bland annat.
 
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med att vara med om att fira den Ungerska Nationaldagen i Eger, Tänker man besöka Ungern så ska man besöka Eger en Gammal mycke trevlig stad.

Efter sol kom åska.

 
 
Efter sol kommer regn, varför inte. Det ska ha sitt det utbrända gräset, men med att gå till byn för att köpa bröd det få vara. Vi få leva på kärlek, inte det sämsta.
 
 
 
 
Mysigt att bara få vara.
 

På krogen.

Nu ska vi ut och ha lite mat.
 
 
 
Ett stopp på vägen.
Här är krogen vi besökt tidigare bra mat.
 
 
Notan ser dyrt ut, men HUF = 0,003  Huvudrärtt dricka och efterrätt.
Efter promenaden till bilen så blev det bad i Ballatonsjön natt mörker.

Dagens sista dopp.

 
 
 

Balatonsjön

 
 
 
 
 
Var en runda i byn för att inhandla basvaror Öl mm.
 
 
 

Bad Abbach

 
Natt stopp
 
Punka !
 
Thermalbad 

Ombord!!

 
Skepp kom o lastat!! 
 

Nu är det snart dax att åka över till Tyskland.

 
 
 
Morgon gryning i Trelleborg.
 

RSS 2.0