Några dagar till på resan.

Passau de tre flodernas stad. Donau, Inn och Ilz går samman.
 
 
 Biskops säte, eller hur man översätter till svenska. Domkyrkan St Stepan i bakgrunden har med världens största kyrkoorgel.
 
 
Gato bild från Passau, ned mot Donau.
 
 
 När vi var där så var många gator översvämmade, många gator avstängda. Vattnet ökade minut för minut, alla var ute och tätade dörrar fönster för att stänga ute vattnet. Ett litet skådespel som vi fick vara med om, men inte första eller sista gången som det händer, det såg ut som man var väl förberedda.
 
 
Mannen ska ankra upp en båt, visste vad han ska gå för att inte gå över kaj kanten.
 
 
Här var betydligt mer vatten dagen efter, fick inte gå så långt gatan avstängd.
 
 
Vår natt parkering, den rätta stod under vatten.
 
Vi gick in på turistinformation här för att få liter tips vad man bör se, frågan ställdes på Engelska av mig, mot frågan blev vilket land kommer ni i från, svaret blev Sverige Då kan vi tala svenska och broschyrer få ni på Svenska konstigare än så behöver det inte vara.
 
 
Tänk om man kunde ha samma system överallt när man ska betala, det är bomma som ska upp plinta som ska ned i gatan. Ibland har vi löst gåtan då kan vi dela med oss och ibland får vi tips, så det löser sig alltid.
 
 
Nu har vi hamnat långt ut på landet på ett Termalbad, som låg omgivet av majs och solros fält. Men vägen dit var inte den man önskar sig, smal och smalare viadukt med 15 centimeter marginal på höjden möte med traktorer, vi skylla på Hildur GPS en hon har aldrig varit där förut heller.
 
Men när vi var där jätte fint, en anläggning för att bara njuta av bad i alla former, bassänger från 8  till 38 grader varmt vatten ett 20 tal olika bastu och mycket mer.
 
Kom in i en bastu rätt varmt fick en choklad luktande kräm att smörja in sig med, sedan började det man öste på 20 skopor vatten minst, för varje skopa så ville man krypa ur skinnet. Sedan tog man en stor handduk formad till en roterande fläkt, sedan viftade man med handduken framför alla. Fanns bara en tanke jag vill bara ut, men sedan ville man visa att man klara av det, alla viste att jag kom från Sverige så jag höll ut. Först gick två killar ut sedan en dam och så ett par, nu kan jag också gå. Bassängen med 25 gradit vatten utanför o vad skönt. Det kan bli för mycket av det goda. 
 
 
 
 Infarten till Stendal, namnet låter Svenskt. Vi var där en natt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0